Raskere og enklere i gang med 3D og BIM

Hedmarksbedriften Tegnekontoret Innlandets to ansatte tegner VVS-systemer for bygg. Prosjektering er et møysommelig og detaljert arbeid. Tilgang til riktig programvare og kostnadskontroll er avgjørende for en liten aktør. – Vi må ha de beste og mest fleksible programvareløsningene. Våre verktøy skal ta for seg alt fra rørstrekker og dimensjoner, til bend, aggregater og ventiler. Alt skal prosjekteres med riktige produkter og produktegenskaper og det skal leveres og presenteres som hele systemer og 3D-modeller, sier Frank Sigurd Haugland i Tegnekontoret Innlandet.

Bedriften leier sin egen verktøykasse med programvare.

– Vi bruker programvaren for å tegne alt innen VVS og ventilasjon for bygg og BIM-prosjekter. Her kan vi også enkelt presentere 3D-modeller for kunder, sier Haugland.

– Grunnen til at vi leier noen lisenser er for å ha kontroll på kostnader. Vi slipper en stor oppstartsutgift og har bedre kostnadskontroll. Tilleggs-gevinster er at vi alltid har oppdatert versjon og større fleksibilitet da vi ikke er bundet opp i eielisenser over lengre tid, sier Haugland.

En smart vri for likviditeten

Det å leie er særlig gunstig for de som har få ansatte, har prosjekt-team som behøver lisenser i en bestemt tidsperiode, skal utstyre en avdeling med nye løsninger på den enkleste måten, og særlig nystartede virksomheter.

Typiske brukere som arkitekter, designere og ingeniører er i gang på få minutter med avanserte 3D-modeller. Alt hentes på en nettbutikk, eksempelvis www.cadbutikk.no. Kostnaden er noen tusenlapper per kvartal fremfor rundt 100 000 kroner når man kjøper på tradisjonelle måter.

Les mer på www.bygg.no