Inventor-avhengig

3D-verktøyet Autodesk Inventor har gitt erfarne AutoCAD-brukere i Hydex-gruppen en rekke fordeler. – Vi lurer på hva vi skulle gjort uten, sier prosjektingeniør Thomas Quiel i Systemhydraulikk.

Hydex-gruppen består av fem ingeniørvirksomheter innen hydrauliske anlegg til industri og offshore. Medlemmene deler en programvarepakke fra NTI CADcenter som inkluderer fire lisenser på Autodesk Inventor Suite og en på Inventor Professional. Sistnevnte brukes primært når det er rør og slanger i konstruksjonen.

– 3D-verktøy har gitt oss uante muligheter og besparelser. Programpakken benytter vi til alt fra layout og produksjonsunderlag til brukermanualer og demonstrasjonsvideoer. I motsetning til 2D har vi full kontroll på viktige elementer i produksjonen. Eventuelle konflikter i konstruksjonen avdekkes kjapt og endringer kan enkelt gjøres, sier Quiel.

Fil-biblioteket Vault i Autodesk Inventor gir Hydex-gruppen en rekke fordeler ved å organisere, håndtere og spore data gjennom hele konstruksjons- og produksjonsprosessen.

– Med Inventor jobber vi raskere, mer presist og får færre feil. Den sparte tiden kan vi bruke på service og kundebehandling. Med Vault får vi raskere fremdrift i prosjekteringsfasen, mer effektiv bestilling og innkjøp. Alt i alt blir produksjonen raskere, sier Quiel.

Artikkelen i sin helhet inneholder mer informasjon og kan lastes ned her.

 

Kontakt Hans Christian Fossum på haf@nticad.no for spørsmål rundt prosjektet og verktøyene.

Les mer om Hydex på http://www.hydex.no/