Simulation_Multiphysics 1500

Fullt hus på Industri og Designforum og Inventor ERFA

birgitDeltagerne på ERFA-møte og Industri & DesignForum skryter av godt fagstoff, en spennende læringsarena og nyttige diskusjoner. Her kan du laste ned presentasjonene.

Av Birgit Petersen – Business Area Manager – Industri

Verden er i endring og for norske brukere av Autodesk fordrer dette at man skal fremstille alt raskere, bedre, billigere og smartere. Med andre ord: En umulig oppgave uten nye modeller og verktøy, og konseptet som utfordrer normen – «The Future of Making Things». Mengden utfordringer og muligheter som møter våre industrikunder satte rammene for høstens ERFA-møte og Industri & DesignForum. Særlig spennende var det også siden det var første arrangement mot industrien etter at vi lanserte vårt nye industriteam.

Nærmere 80 fageksperter var innom i løpet av dagen, og jeg registrerte tilfredshet med hva de så og hørte.

Vi har publisert de fleste presentasjonene fra dagen. Du kan laste dem ned her

Hvordan lykkes med teknologi i nye tider

Skal Norge lykkes i nye tider må kloke hoder tenke annerledes. Norske fagfolk må hele tiden flytte seg høyere opp i kundenes verdikjeder med innovative løsninger, produkter, konsepter og tjenester. For å klare dette må man ha arenaer der ekspertene kan diskutere med både kollegaer og konkurrenter. Dette bekrefter Kees Rodenburg fra Sandefjord-bedriften Flowtite.

Kees Rodenburg, Flowtite Technology AS

Kees Rodenburg, Flowtite Technology AS

– Det er viktig å være her for å diskutere med andre, og følge med på våre leverandørers produktutvikling. Vi er særlig glade for at AGS slo seg sammen med NTI CADcenter fordi dette vil føre til enda flere spesialløsninger som gir verdi for industrikunder som oss.

– Det er særlig interessant å høre Autodesk sine tanker om hva de tror vil prege markedet de neste årene. Dette kombinert med deling av «Best Practice» viser at vi kan få til veldig mye mer med nye typer løsninger, sier Rodenburg, som legger til at noe av det viktigste fremover er samarbeid og samhandling på tvers av tradisjonelle skillelinjer.

Du kan se hvordan Rodenburgs selskap har gjort smarte PDM-grep på nye måter i denne videoen.

Lettere og bedre utvikling for olje og gass

Bjørn Tore Ekerhovd, Mento Services

En av foredragsholderne var Bjørn Tore Ekerhovd fra Mento Services. Selskapet er langt fremme innen produkt- og løsningsutvikling for oljebransjen, og dermed en naturlig dialogpartner i slike fora.

– Konferanser som dette er svært viktige for å diskutere problemer og løsninger med flinke fagfolk fra mange bransjer. Det er absolutt verdt investeringen i tid, og Autodesk sitt nye konsept er en bekreftelse på at bedriften jeg jobber i er på rett spor. Nye tider krever nye arbeidsformer og flere impulser på tvers av fagmiljø, sier Ekerhovd.

Du får tilgang til hans presentasjon her.

Du kan også se en video hvor Bjørn Tore Ekerhovd forteller om Mento Services og de løsninger de har valgt.

 

 

Helge Berg, Autodesk

Helge Berg er Autodesk sin rådgiver mot industrimarkedet og holdt foredrag om hvordan de tar utviklingsprosessen inn i fremtiden:

– Dette er en svært god arena for deling av erfaringer, og det virker som norske fagfolk liker det vi presenterer, sier Berg og fortsetter:

– Det er ingen tvil om at Norge er en av de landene i verden der vi ser den mest avanserte bruken av våre verktøy. Det er derfor viktig at kundene kan lene seg på spesialiserte kompetanseforhandlere som NTI CADcenter. Dette særlig i en tid der nyvinning og innovasjon skal skje i et næringsliv der ledere krever at det leveres stadig mer for mindre, sier han.

 

 

Last ned alle presentasjonene fra dagen her

Ta kontakt om du ønsker en gjennomgang av hvordan vi kan hjelpe dere stake ut fremtidens utviklingsprosesser