Fra 2D til 3D, fra skepsis til entusiasme!

Kundekrav og ønske om utvikling fristet Lönne Scandinavia AS til å ta steget fra 2D til 3D-CAD på “heltid”. – Vi angrer ikke et sekund, nå åpner det seg helt nye horisonter, jubler Hans Atle Hjelmen, senior prosjektingeniør hos Lönne Scandinavia.

Lönne Scandinavia leverer produkter og løsninger innen elektromotorer, automasjon, gir, transmisjoner og kulelager, samt komplette produktpakker i henhold til spesifikasjoner.

– Kundene våre er gjerne innen shipping eller industri, og våre løsninger kan være alt fra en enkel komponent til store komplekse systemer. Som regel med strenge krav til dokumentasjon. Og det er i kompleksiteten at vi mener 3D-modellering og 3D-filer gir oss gevinster, sier Hjelmen.

Virksomheten hadde ett ønske internt om å gå fra 2D til 3D da det var nødvendig å effektivisere konstruksjonsarbeidet. Hjelmen kontaktet dermed NTI CADcenter for å få bistand til å gå i gang med 3D-verktøyene.

– Vi var skeptisk til om vi ville greie å implementere det nye verktøyet samtidig som vi skulle levere vårt daglige arbeid. Her var NTI til stor hjelp med kursprogrammet sitt. Skepsis er snudd til entusiasme. Eneste ulempe jeg ser ved bruk av 3D-CAD er at det tar tid å lære seg det, sier Hjelmen.

Med oppdagelsen av 3D-CAD-verdenen har Lönne Scandinavia også sett nytten av systematisering av data.

– Dokumentasjonskravene øker og kundene presser på for å få best mulig kvalitetskontroll i alle ledd. Skal vi henge med må vi tilrettelegge arbeidsmetoder og rutiner slik at vi har full kontroll fra ide til ferdig produkt. Ved bruk av databaseverktøyet Vault får vi orden i sakene. Vault er limet i dokumentadministrasjonen, sier Hjelmen.

Artikkelen i sin helhet inneholder mer informasjon og kan lastes ned her.

 

Kontakt Ove Hjelle på ohj@nticad.no for spørsmål rundt prosjektet og verktøyene.

Les mer om Lönne Scandinavia på http://www.lonne.com/