Tjenesteutsetter Autodesk-programvare

NTI CADcenter sikrer nå at virksomheter kan sette ut sin grafikk-intensive og båndbreddekrevende programvare til en tredjeparts driftsleverandør. I et nytt samarbeid er Keystep første tilbyder med slike avtaler.

 Markedet for programvare er i markant endring. Trenden er at flere velger å leie applikasjoner fremfor å installere dem i eget datasenter. Dette er særlig utbredt for programvare som ERP, CRM og kontorstøtte. De tyngste og mest båndbreddekrevende programmene derimot, har til nå vært installert på lokale arbeidsstasjoner noe som har vært dyrt å vedlikeholde og tungvint å administrere. Dette ønsker driftsleverandøren Keystep sammen med kompetanseaktøren NTI CADcenter å endre. I et nytt samarbeid kan virksomheter installere sine tyngste og mest grafikk-intensive programmer hos Keystep som tar ansvar for drift og vedlikehold.

– I samarbeidet skal NTI CADcenter bidra med løsninger, lisenser og kompetanse. Dette skal gjøre oss i stand til at applikasjoner som stiller større krav til maskinvare og da spesielt innen grafikk kan driftes på samme måte som andre programmer. Vi tror at denne nyheten vil bli positivt mottatt. Det gir oss evnen til å betjene en viktig del av markedet som tidligere ikke har vært mulig, sier Knut Erik Gustavsen, Key Account Manager i Keystep.

Nye lisensbetingelser gjør at driftstjenestene er tilgjengelige for prosjekteringsmiljø. Keystep og NTI CADcenter skal sikre optimal support, konfigurasjon og tuning av Autodesk-applikasjoner.

– Ingeniører, arkitekter og designere har til nå vært låst til sin fysiske kontorplass. Det seneste året har det dukket opp muligheter som gjør at programmene kan kjøres på servere og leveres som tjenester. Dermed kan også de med båndbreddekrevende applikasjoner jobbe uansett tid, sted og enhet, også på brett, hjemme-pc og telefoner, sier Halvor Jensen, adm. dir. i NTI CADcenter.

– Vi tror dette blir et særlig attraktivt tilbud for sjefer som ønsker å ta best vare på sine ansatte. Ved å bedre balansen mellom jobb og fritid med nye typer arbeidsverktøy vil tilfredsheten med arbeidsgiver øke like mye som evnen til å være mer produktiv. Alle vinner med en slik tilnærming som på mange måter er fremtidens arbeidsform, sier Jensen.

Om Keystep

Keystep leverer både tradisjonell drift og forvaltning og ASP-tjenester. Dette omfatter alt fra overvåking av maskinvare til support, konfigurering og tuning av applikasjoner. Vi har parallelt bygget opp en stor konsulentavdeling basert på tung kompetanse innen arkitektur, infrastruktur, applikasjons- og databaseforvaltning.

Om NTI CADcenter

NTI CADcenter leverer et bredt spekter av programvare og tjenester innen områdene BIM og CAD. NTI CADcenter hjelper våre kunder med å skape lønnsom, bedre og mer bærekraftig design og konstruksjon i en verden som stadig er i endring. NTI CADcenter har kontorer i Norge, Sverige og Danmark.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Halvor Jensen, Administrerende Direktør NTI CADcenter, telefon 920 87 760