Sertifiserer seg for å få drømmejobben

Pål Meløysund har gjennomført e-læringskurs på Inventor. Dette for å ha den sterkeste CV-en når studiene avsluttes til sommeren. Industribedrifter fra Midt-Norge og nordover bør være oppmerksom på dette driftige talentet.

Pål Meløysund

Stadig flere velger å ta kurs hos NTI CADcenter på måter som er fleksible og pragmatiske. Dette var også tilfellet for studenten Pål Meløysund som opplevde at han hadde ledig tid, selv da han sjonglerte tiden mellom å være student og nybakt pappa.

– Jeg har stor interesse for det å konstruere og beregne seg fram til den beste mulige løsningen for ulike tekniske innretninger. Derfor har jeg alltid siktet meg inn mot jobber og utdanninger for å få en karriere innen industrien, sier Pål.

Han er på siste året i sin toårige utdannelse innen maskinteknikk ved Stjørdal tekniske fagskole. Fra før har han fagbrev i produksjonsteknikk, og relevant jobberfaring fra bedrifter som REC og EWOS der han har vært lærling, vikar og hatt sommerjobber.

E-læring og sertifisering

Kurset Pål gjennomførte var på Inventor som er Autodesk sin programvare for industrien. Siden han ikke hadde anledning til å reise bort en uke, var det forlokkende å gjennomføre kurset som e-læring.

– Jeg brenner for å være nyskapende og kreativ. Inventor gir meg store muligheter til å drive produktutvikling og skape spennende løsninger ved hjelp av fremtidens arbeidsformer, sier han.

Kurset gir først en grunnleggende innføring i programvaren og beveger seg deretter inn i mer avanserte funksjoner. Hvert kapitel har avsluttende prøver og tester der man kan få umiddelbart svar på om man har tilegnet seg ferdighetene. Læringen foregår som en kombinasjon av presentasjoner og videoer. Kurset gir ferdighetene som skal til for at man kan bli sertifisert, og denne testen skal Pål ta i Trondheim ved første anledning.

– Kurset var absolutt verdt pengene. Det var en viktig bekreftelse på at jeg har basiskunnskapene. Jeg lærte mange nye viktige kommandoer for å gjøre operasjoner mer effektivt, fikk også en pekepinn på hvor jeg kan bygge på med kunnskap.

Håper på jobb i industrien

Vi i NTI CADcenter syntes det er gøy at studenter er såpass fremoverlente at de forstår at det er smart å styrke CV-en med bevis på praktiske ferdigheter. Det var heller ikke før normalt at studenter var i målgruppen for våre tjenester, men vi ser en trend der sertifisering blir stadig viktigere. Vi håper derfor at industribedrifter får øynene opp for ivrige talent som Pål, som forstår at livslang læring og bevis på ferdigheter blir enormt viktig i arbeidsmarkedet.

– Jeg håper jo at et sertifiseringsbevis vil gjøre det lettere å få jobb. Jeg tror at stadig flere arbeidsgivere vil etterspørre sertifiseringer, og at det derfor er smart å legge seg i forkant av disse kravene, sier han.

Pål har mest lyst på jobb innen industrien og da gjerne konstruksjonsbedrifter. Familiesituasjonen gjør det mest relevant med arbeidsplass i Midt-Norge og nordover. Han er tilgjengelig fra sommeren.

Hans CV er tilgjengelig her

Send meg en mail om du ønsker å komme i kontakt med Pål eller om du vil vite hva sertifiseringer betyr for deg og din virksomhet