Enklere å innfri BIM-krav

Årlig arrangerer vi en rekke brukermøter skreddersydd fagområder og utfordringer. Møtene samler flere av bransjens ypperste spesialister til erfaring- og kompetansedeling, samt oppdateringer og spørsmålsrunder knyttet til kommende løsninger og funksjoner. På det seneste møtet fokuserte vi på utviklingen innen BIM-krav i EL- og VVS-bransjen.

Nye verktøy for BIM

I dag skal alle vesentlige bestanddeler i et bygg ligge i en digital bygningsmodell, både geometrisk og med teknisk relevant informasjon. Bygningsmodellene skal leveres på det nøytrale formatet IFC.

Dette var hovedpunktet i agendaen for dette møtet, nettopp å se hvordan NTItools og MagiCAD for Revit utvikles for å løse nye krav innen BIM.

Flere gode presentasjoner ble holdt. Vi ga deltagerne et innblikk i praktiske funksjonelle oppdateringer som kommer i verktøyene, samt at kunder delte praktisk bruk og erfaring.

  • MagiCAD-utvikler Progman Oy ga et innblikk i bedriften og fremtidige løsninger
  • Ingeniør Per Rasmussen delte sin erfaring med Revit MEP med MagiCAD el, og prosessen fra AutoCAD til Revit på nybyggingen T2 på Gardermoen
  • UnionConsult presenterer et spennende Revit-prosjekt som har tatt ett steg videre med hensyn til detaljeringsgrad og presentasjonsteknikk
  • Grunnet økning av krav til BIM og bedre kontroll av 3D modeller så vi nærmere på en rekke funksjoner i Navisworks og Solibri som kan bidra til en enklere hverdag i tverrfaglige prosjekt

Multiconsult ved Elisabeth Heier, BIM-ansvarlig Bygg og Eiendom, og Johannes Bjarni Bjarnason, BIM-ansvarlig Industri, olje og gass, hadde følgende å si:

– Dette var en god verktøysoppdatering og det er alltid spennende å se og høre hvordan andre jobber på prosjekter. Som MagiCAD-bruker var det spesielt interessant å høre hva Progman legger i utviklingen og hva som er planlagt av funksjoner og muligheter fremover.

Dagen ble rundet av med gruppearbeid basert på bransje og kompetansenivå. Innen VVS så vi blant annet nærmere på arbeidsmetodikk for berikelse av BIM i Revit-modellen, samt redegjørelse av Revit-malfil tilpasset disse rutinene.

Antall deltagere på dette møtet var langt over normalen, noe som vitner om at vi gjør mye riktig. Vi skal være eksperten og hjelperen som aldri er langt unna. Vi ønsker tette, langsiktige relasjoner med våre kunder. Brukermøtene er en måte å skape og bygge det på.

 

Kontakt Hans Olav Michelsen på ham@nticad.no for spørsmål.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *