Dette er olje-oppstarten som vil gjøre jobben billigere og raskere enn kjempene

Kjetil Høyer (t.v.) og makker Per Lillejordet

Kjetil Høyer (t.v.) og makker Per Lillejordet

Kjetil Høyer og makker Per Lillejordet sitter på kontoret sitt ved Lysaker. Rett utenfor vinduet suser den siste resten av morgenrushet forbi på E18, mellom dem og det det nye praktbygget til en av oljebransjens større spillere – som også er en av Høyer og Lillejordets konkurrenter.

Ingen av dem er likevel direkte bekymret for hverken store konkurrenter eller situasjonen i oljebransjen akkurat nå. Selv om de er små, er de langt fra ferske i gamet.

– Ny teknologi ikke utvikles i de store selskapene, sier Lillejordet.

De to har samlet et knippe av de skarpeste oljehodene med lang erfaring og startet i oppstartsbedriften Nautilus Subsea. De har valgt en av de tøffeste tidene på lenge for å forlate det som var en trygg jobb, og startet for seg selv rett før nedturen kom.

Kobler alt under vann

Nautilus Subsea

UNDER VANN: Nautilus Subsea har spesialisert seg på å kunne lage alle strukturer som trengs for å koble brønnen på havbunnen sammen med plattformen på havoverflaten. (Bilde: Nautilus Subsea)

Så hvem er egentlig Nautilus Subsea? Kort fortalt er det et selskap med ni ansatte, som har satt fokus på høy kompetanse og fleksibilitet for å kunne utvikle akkurat de løsningene kunden etterspør. De har blant annet utviklet en egen teknologi for fjernstyrt sammenkobling av rør på store vanndyp.

Produktene de lager er rettet mot partiet mellom oljebrønnen på havbunnen og undersiden av plattformdekket.

Leier avansert programvare

Nautilus Subsea valgte en løsning som først nylig har blitt mulig: fremfor å kjøpe programvaren og eie lisensen på den, leier de programmene fra kvartal til kvartal.

Det som var en investering på flere hundretusen kroner, kan stykkes opp til å bare bli tusenlapper i måneden. Det er som natt og dag for økonomien:

Les hele artikkelen på TU STORY LABS

Hovedbilde: Foto: Story Labs

Kontakt oss for å høre mer om hvordan NTI CADcenter kan hjelpe deg.